سلام
خوش امدید به الفبا پلاس
بسیاری از همکاران کارشناس در حوزه اموزش و پرورش که قصد ادامه تحصیل در مقـطع فــوق لیسانس را دارند رشتـه هایی را انتخاب می کـنند که در اینده مشکلاتـی را برای ان ها به ارمغان می اورد و به نتیجه مورد نظرشان نمی رسند در این مقاله سعی میکنم در مورد سه رشته مهم و کاربردی برای ادامه تحصیل فرهنگیان چند مطلبی را ذکر کنم امیدوارم مورد استفاده همکاران محترم قرار بگیرد انشالله
در ادامه مطلب می توانید مقاله را مطالعه بفرمایید
ادامه تحصیل در کدام رشته برای یک معلم بهتر است ؟ ایا در رشته خودمان ادامه تحصیل بدهیم یا در رشته ای متفاوت ؟
تا آنجا که طی سالهای اخیر در جامعه فرهنگی و نیز در بازار کار ایران تجربه کرده ام، پاسخ به این سوال تا حد زیادی بستگی به استراتژی شغلی و علاقه ی شما دارد.
در صورتی که علاقمند به تحقیق، عضویت در هیأت علمی دانشگاه ها و تدریس باشید، به نظر میرسد بهترین راه این است که در رشته هایی نظیر (روانشناسی تربیتی - تکنولوژی اموزشی -علوم تربیتی - )
به عنوان مثال اگر در رشته کارشناسی علوم تربیتی در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شده اید همین رشته را به شکل تخصصی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز ادامه دهید.
اما در صورتی که تمایل دارید بعد از ادامه تحصیل وارد بازار کار در حوزه های مختلف شوید، تا آنجا که من مشاهده کرده ام، ادامه تحصیل در رشته های متفاوت میتواند یک مزیت نسبی محسوب شود به عنوان مثال رشته روانشناسی بالینی با توجه به وسعت بازارکاری که دارد می تواند برای معلمان بسیار جذاب باشد.
البته لازم به ذکر است که من اساساً بازار کار را بازار بخش خصوصی میبینم و بازار کار دولتی مد نظر من نیست گرچه در صورت کسب مدرک دکتری امکان فعالیت در دانشگاه نیز فراهم است …
من چند دلیل مشخص برای تغییر رشته تخصصی به ذهنم میرسد که اینجا مطرح می کنم و خوشحال میشوم دوستان اگر نظراتی در رد یا تأیید دارند در قسمت کامنت ها بنویسند:
داشتن علم در چند حوزه میتواند هم افزایی داشته باشد و تا حدی به پرورش تفکر سیستمی ما کمک کند.کسی که مثلاً علوم تربیتی خوانده و روانشناسی بالینی نیز خوانده است، ممکن است ایده ها و نظرات ارزشمندی داشته باشد که یک متخصص صرف علوم تربیتی یا یک متخصص روانشناسی، به سادگی به آنها دست پیدا نکنند.
ادامه تحصیل در رشته های علوم تربیتی و سایر رشته های دانشگاه فرهنگیان کاربردی یک وجهی دارند و معلم فقط در حوزه اموزش و پرورش می تواند فعالیت کند و با توجه به بازار کم رمق و خالی از انگیزه ی این روز های اموزش و پرورش به نظر فعالیت در حوزه بالینی و کلینیکی می تواند کمک شایانی به اقتصاد خانواده های فرهنگی و نقطه قوت انگیزشی در جهت عملکرد بهترشان در کلاس درس شود.
به نظر می آید که روند تولید علم نیز تا حدی به سمت فضاهای «میان رشته ای» حرکت کرده است و کسانی که چند رشته مختلف را مطالعه کرده اند در فضای امروز شانس بیشتری دارند.
در پایان به عرض همکاران محترم برسانم که تفاوت حقوق مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد حدود 400 هزار تومان می باشد و رشته هایی که من اینده ی شغلی و رضایت شما را (در صورت علاقه داشتن به رشته) تضمین می کنم در وهله ی اول روانشناسی (تمامی گریایش های تربیتی - عمومی - بالینی) و در وهله ی دوم رشته ی بی سروصدا و پنهان تکنولوژی اموزشی است که در اینده نقش ان به لطف پیشرفت تکنولوژی ها در اموزش پررنگ تر خواهد شد و جایگاه بالای ان در اینده مورد انتظار است.
معلمانی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالا را دارند حتما باید دقت داشته باشند تا از لیست رشته های مورد تایید برای ادامه تحصیل معلمان استفاده کنند تا دچار مشکل نشود و مدرک تحصیلی انها مورد تایید قرارا بگیرد و تلاش و زحماتشان بی نتیجه نماند.
به دلیل اینکه هر ساله رشته های جدیدی در دانشگاه به وجود می آید و برخی رشته ها طرفدار ندراد پس توجه کردن به لیست رشته ها از اهمیت برخوردار است و افراد طبق این لیست رشته هایی برای ادامه تحصیل انتخاب کنند که جزء آن باشد.
برای دیدن و دانلود فایل pdf لیست رشته های مورد تایید برای ادامه تحصیل فرهنگیان روی لینک زیر بزنید.
خوشحال خواهیم شد دوستان عزیز تجربیات خود از ادامه تحصیل و رشته ی خود را برای استفاده سایر همکاران در قسمت نظرات همین پست به اشتراک بگذارند.
پیروز و مانا باشید
- جمعه ۲۸ تیر ۹۸